Home / 2023-24 / Ungdomsskolens sponsorløp til inntekt for utstyr og skolegang for barn i Djibouti

 

[envira-gallery id=»7365″]

“Ett barn, én lærer, én penn og én bok kan forandre verden. Skolegang er den eneste løsningen.”
(Malala Yousafzai, Nobels fredspris i 2014)

Torsdag 5.oktober kl. 11.30 arrangerer ungdomsskolen det årlige sponsorløpet til inntekt for et barmhjertighetsprosjekt. I år samler vi inn penger som gir skolegang for barn i Djibouti.  Du er hjertelig velkommen til å være med og heie fram de flotte ungdommene våre, sammen med ordføreren i Løten kommune, Marte Larsen Tønseth.

Visste du at:

  • I Djibouti bor det ca 1,5 millioner mennesker?
  • Djibouti er et av verdens varmeste land?
  • Seks av ti personer lever i ekstrem fattigdom?
  • De færreste familiene har råd til at barna kan få skolegang?
  • Djibouti tar imot mange flyktninger fra Jemen og Somalia?

Vi vil hjelpe barn som bor i avsidesliggende og små landsbyer mulighet for skolegang. Flere av disse avsidesliggende landsbyene eksisterer kun fordi det er en skole der. Flesteparten av familiene er bønder, og de har ikke mange dyr pga mangel på vann. I stedet for å flytte til mer fruktbare steder, velger de å bli for å gi barna skolegang.
Vi ønsker å gi dem en pakke som består av skoleutstyr som blyanter, viskelær, ryggsekker og notatbøker, samt mat, t-skjorte tepper, madrasser og myggnett for å beskytte mot malaria, denguefeber og andre sykdommer.

I 2021 samlet vi inn 116.000 kr på de 10 minuttene sponsorløpet varte. Du kan sponse et beløp per runde, som er ca 200 meter, eller gi et fast beløp for deltakeren.

Vi bruker en digital løsning https://hfs.misjonslop.no Her kan du også registrere deg som sponsor for en eller flere deltakere. Du vil da få en SMS og e-post i etterkant av sponsorløpet med totalsum og betalingsinformasjon. Hvis du ønsker å gi en gave til prosjektet uten å sponse en deltaker, kan du bruke Friskolens prosjektkonto 2801.52.93081 eller VIPPS # 575088. 

Elever på barnetrinnet kan også involveres hvis man ønsker. Noen familier har hatt innsamling hjemme der barna fikk sponsorer (besteforeldre, onkler, tanter og venner) som gav noen få kroner for hver runde barna løp rundt huset i 10 minutter. Det går også an å tegne bilder og selge de til slektninger og venner for 20,- stykke eller noe liknende, eller noe annet dere kommer på selv der hjemme.

[envira-gallery id=»7374″]