Home / Nyhetsarkiv / Nyheter 2007

 

Utdrag fra det gamle nyhetsarkivet: Dato og formatering ble borte under omlegginga, men her er saker fra sånn cirka 2007. Se Nyhetsarkivet for flere gamle nyheter:

De siste årene har det blitt et fast innslag på småtrinnet å ta turer til skolens eget uteområdet ved Ådalsbruk. Gapahuken er et naturlig samlingspunkt, og den er spesielt god å ha dersom det kommer en regnskyll.  Her er årets 1. klasse på tur.
Praktisk-prosjekt-gruppa jobber her sammen med vaktmesteren for å fjerne hard masse under wire-sklia. Deretter fylles det med myk masse for å dempe  eventuelle fall fra sklia.

Det virket som om dette var en populær arbeidsoppgave. Jobbing med gravemaskin og en liten «bulldoser» er litt mer effektivt enn å gjøre jobben med spade og hakke. Så her gikk det unna under trygg oppsikt av to voksne.

… og kaffien i pausa smakte også godt.
Denne høsten har to av skolens klasser vært på skoletur til Nordtun, Ungdom i Oppdrags senter i Nordland. Først ute var 10. klasse som satte turen nordover allerede etter bare en uke på skolen. På bilde ser vi klassen med ledere ved Svartisen.

Klassen hadde flotte opplevelser med sjø og fiske, kano og ufrivillig bad, isbre og rappelering, grottekryping, utflukter og mye moro …

(Bilderettighet: Annette Myhrer Norum)

Vi har nå gjennomført nasjonale prøver for 5. og 8. klasse. Nasjonal prøve i engelsk ble i sin helhet besvart digitalt. Vil du kikke på hva slags type oppgaver den nasjonale prøven inneholder kan du trykke her.

Tirsdag 2. oktober pakket 3. og 4. klasse sekken og dro på tur til Dunderbakken Sag. Her ventet innføring i vannhjul, bruk av sagen og en velsmakende overraskelse.

Totalt 30 elever og lærere ble vel mottatt på Dunderbakken Sag som ligger forbi Oset,  etter Rokkosjøen. Ved det nylig restaurerte sagbruket ventet varme griller, nydelige omgivelser og engasjerte entusiaster. Birger Bratlie og flere andre frivillige har brukt mange dugnadstimer for å få sagen fra slutten av 19.-tallet tilbake til tipp-topp stand.

Som første skole som besøkte sagbruket ble friskoleelevene møtt med ekstra oppvartning. Ikke bare hadde tre man holdt på i mange timer på mandagskvelden for å få akslingen til å fungere. Ikke bare hadde de ordnet med griller, men de stilte også med en stor sjokoladekake til elevene. Det ble en flott dag for liten så vel som stor.

Tirsdag 2. oktober pakket 3. og 4. klasse sekken og dro på tur til Dunderbakken Sag. Her ventet innføring i vannhjul, bruk av sagen og en velsmakende overraskelse.

Totalt 30 elever og lærere ble vel mottatt på Dunderbakken Sag som ligger forbi Oset,  etter Rokkosjøen. Ved det nylig restaurerte sagbruket ventet varme griller, nydelige omgivelser og engasjerte entusiaster. Birger Bratlie og flere andre frivillige har brukt mange dugnadstimer for å få sagen fra slutten av 19.-tallet tilbake til tipp-topp stand.

Som første skole som besøkte sagbruket ble friskoleelevene møtt med ekstra oppvartning. Ikke bare hadde tre man holdt på i mange timer på mandagskvelden for å få akslingen til å fungere. Ikke bare hadde de ordnet med griller, men de stilte også med en stor sjokoladekake til elevene. Det ble en flott dag for liten så vel som stor.


Det ble en uke full av opplevelser for 7. klasse som siste uka i september reiste nordover til Nordtun på leirskoletur. Det hele startet med en natlig busstur til Trondheim. Deretter kom opplevelsene som perler på en snor. Her er et redigert utdrag av lærer Janne sin rapport fra turen.

Mandag morgen var vi framme i Trondheim der vi spiste frokosten vår, pølse i lompe, før vi gikk inn på Vitensenteret og ”boltret” oss med tingene der inne.

Seinere på dagen gikk vi om bord i hurtigruta hvor det neste døgnet skulle være. Vi fordelte elevene på lugarer, og så fikk de gå fritt rundt noen timer. Vi møttes til avtalt tidspunkt for et varmt måltid om bord og sosiale aktiviteter. Vi hadde håpet på en omvisning hos kapteinen, men blant annet på grunn av tåke så måtte de avlyse det.

Tidlig tirsdag morgen gikk vi over i en hurtigbåt på åpen sjø, med vind og litt regn i ansiktet ble vi møtt av en storslått natur. Vi ble fraktet til Svartisen hvor vi møtte Jostein Eek fra Nordtun. Vi gikk opp til breen, en omlag 3 timers tur, før vi vendte nesa mot ”leirstedet” Nordtun. Det slo over til skikkelig mildvær denne dagen og klart, fint vær. Tirsdag kveld feiret vi bursdag for en av elevene med søtt og godt, og selvfølgelig med noen bursdagsleker og pakker attåt!

Onsdagen gikk med til grottetur, noe som ble høydepunktet på turen. Nesten alle elevene prøvde seg på de små gangene inne i fjellet. Det viste seg å være en mental utfordring for både liten og stor, men alle bestod med glans! Denne dagen regnet det, men det var tydeligvis ingen hindring for et bad i utestampen ved basen. Det gjorde godt for støle muskler denne dagen. På kvelden var det sosialt samvær og noe å bite i. Også et høydepunkt!

 

Torsdagen var det et fjell som skulle bestiges, Risenstind på over 600 m.o.h. Den siste strekningen viste seg å være veldig bratt, men desto mer spennende for elevene. Elevene delte seg i to grupper, der den ene gruppen gikk tilbake før de nådde toppen på grunn av noen vonde legger og føtter her og der. Men som en av elevene uttrykte: ”Hva er vitsen med å gå opp hit da, hvis vi ikke skal til toppen!” De fleste tok derfor utfordringen, mens resten var fornøyd med det de hadde prestert! Denne kvelden var det tur for å bade i sjøen og noen lot seg friste!

På fredag ventet en lang reisedag, etter først å ha vasket seg ut av rommene. De siste bildene ble tatt og vi ble kjørt av sted med båt fra Grønøy til Bodø. Der besøkte vi Luftfartsmuseet like utenfor sentrum. Elevene ble utstyrt med blyant og papir for å svare på museets oppgaver rundt omkring i den sivile og militære avdelingen. Deretter var det flyreisen som stod for tur. Vel hjemme på Gardemoen, fornøyde og trøtte gikk vi over i toget som brakte oss trygt hjem til Hedemarken. ”Hjem, kjære hjem!”

Tirsdag 18. september avviklet vi den årlige aktivitetsdagen for alle trinn. På ungdomstrinnet startet vi dagen med «Løkja rundt», og i år var det et sprekt søskenpar som var raskeste jente og gutt.


Dagen fortsatte med turneringer i volleyball, fotball og kubbespill. Som vanlig med mye bra innsats og sunn svette.

Til slutt var det full fart i «Capture the flag».


Akrobatikk, klovner og sirkus har vært i fokus for 7. klasse de siste ukene fram til julefesten. Da stilte nemlig klassen opp med et spenstig advents-sirkusprogram! Her var det elever som både sjonglerte, syklet på etthjuls-sykler, gikk på høye stylter og klovner i mange fasonger.

Her er noen bilder fra forestillingen.Tirsdag 11. desember var det mellomtrinnet sin tur til å arrangere det årlige juleverkstedet. Dette er en dag med mye hygge og juleforventning. Elevene fikk prøve seg på å tove ull og de laget engler av ulltråd og fjær. På bildet ser vi «produksjon» av havreboller med sjokolade.

Det er viktig å ta vare på de gamle juletradisjonene, og elevene gleder seg til å kunne bruke en dag i adventstida til å lage julepynt og juleknask.