Home / Nyhetsarkiv / Nyheter 2008

 

Utdrag fra det gamle nyhetsarkivet: Dato og formatering ble borte under omlegginga, men her er saker fra sånn cirka 2008. Se Nyhetsarkivet for flere gamle nyheter.

Kram snø gir masse muligheter. Andre klasse brukte snøen til å lage skulpturer med tema kjæledyr. Resultatet ble en flott utendørs kunstutstilling som du kan se på bildene nedenfor. Det ble en rotte, en hund, to katter og en gris, en hest, en andunge og noe annet smått og godt.

Klassen gjorde også noen forsøk med snø som smelter og jobbet med vann i flere former. De så på snøfnugg gjennom forstørrelsesglass for å telle antall spisser på snøkrystallene og se etter om alle sammen virkelig er ulike.

”Vi har hatt det morsomt!”
Hilsen læreren og 19 ivrige elever i 2. klasse på friskolen.

3. og 4. klasse fikk være med på juleforberedelser på gamlemåten da de besøkte den gamle Løtenbygningen på Domkirkeodden. Martin og Bruna møtte oss i porten og det var riktig god stemning i vogna. Vi rakk å synge mange julesanger før vi var ved målet. Der ble vi tatt vel imot av prestefrua på gården som hadde det travelt med mange gjøremål nå før jul og hun satte pris på litt hjelp.

Så var det saging og kløyving av ved som stod på programmet. Da gjaldt det å samarbeide godt. Inne var det godt og varmt og der gikk vi rundt og fikk prøve oss på ulike gjøremål.

Vi skrubbet gulvet med grønnsåpe og vasket klær med gammeldags vaskebrett. Så skulle kopperet pusses skinnende blankt, men det fantes ingen kopper puss nei! Vi brukte aske og vann! Blankt ble det likevel.

Siden kokte vi smultringer og støpte lys. Noen fikk prøve seg på å strikke litt også. I det hele tatt var det en koselig og innholdsrik dag. Vi avsluttet med å smake på smultringene før vi lekte sisten ute i finværet.

På torsdag 6/12 var det stor aktivitet på småtrinnet. Da gikk nemlig det årlige juleverkstedet av stabelen. Dette hadde vi nok hatt problemer å gjennomføre hvis ikke foreldre og besteforeldre hadde stilt opp.

Ekstra populært er det nok å komme på kjøkkenet og bake pepperkaker, men i tillegg er det nok noen som kan se fram til en skikkelig hjemmelaget julegave i år også!

Under temaet mellom bakker og berg dro 3. klasse til Klevfoss Industrimuseum for å få innblikk i lokalhistoriens arv og stolthet. Med stor entusiasme ble elevene innviet i papirlaging, levevilkår for arbeiderne og arbeidssituasjonen ved fabrikken.

 

 

Dagen startet med en 35 minutter og to kilometer lang marsj fra Hedemarken Friskole til Klevfoss ved Ådalsbruk. En marsj elevene gjennomførte med glans. Vel fremme på Klevfoss bar det inn i den bygningen arbeiderne selv spiste måltider, den gangen Klevfoss var i drift. Maten vår nøt vi frem til 11.30 da vi ble hentet av Håkon Trosterud, vår guide for dagen.

 

 

Opplegget vårt startet med prosessen å lage papir. På forhånd var papirmassen klar, men elevene fikk forklart papirets opprinnelse og prosessen frem til den ”grøten” vi lagde papir av. Deretter lagde alle elevene sitt eget papirark, av samme type papir som brukes i gjesteboken til biblioteket i Alexandria.

 

 

Etter at papiret var laget fikk vi en omvisning i de gamle arbeiderboligene som hørte til Klevfoss. Elevene fikk innblikk i hvordan industriarbeiderne levde og bodde for femti og åtti år siden. Det ble også klart at det er et spesielt bånd mellom Klevfoss og Hedemarken friskole, da barna til arbeiderne var de elevene som brukte skolen den gangen den het Løken skole.

 

 

Avslutningsvis fikk vi en tur innom de gamle fabrikklokalene, som fortsatt var fylt av maskinene fra dagene i drift. Her fikk elevene se ”verdens største blyantspisser”, og de store papirmaskinene. Nok en bra dag på tur ble avsluttet med rask gange tilbake til skolen.

 

Femte time på tirsdag 23. oktober innebar teknologi og design for elevene i tredje trinn. Timeplanen rettet fokus mot bruer og dagens valgte materiale var laftepinner. Uten videre instruksjon fikk elevene oppgaven; bygg en bro.

 

Elevene gikk sammen i par og fikk utdelt noen pinner fra laftesettet. Sammen skulle de lage en bro. Kreativiteten var stor, det samme var for så vidt også stemmenivået, og bruene endte opp med alt fra demningsluker til bærepilarer til borgtårn. En av bruene endte også opp med pinnene laftet den andre veien. Det må sies å være en veldig avansert og vanskelig teknikk.

 

Gjennom arbeidet med å lage bruene måtte elevene også samarbeide på tvers av gruppene, de måtte se på hverandres bruer for å bli inspirert og de måtte forhandle med hverandre for å få pinnene de ønsket/trengte.

 

Etter hvert som de ble ferdige med broene sine skulle de tegne det de hadde bygd. Når det var gjort kunne de fortsette på byggingen. Flere begynte da å bygge i høyden og fikk massive konstruksjoner som lignet mer på fetningsverk enn de klassiske broene. Selv om konstruksjonene ble store, og strakk seg videre og videre opp mot himmelen, var det kun på størrelsesområde man kunne sammenligne med bibelhistorien om tårnet i Babel. Den store forvirringen uteble.

Så er det advent igjen og det nærmer seg den tradisjonelle julefesten i «Låven» på Grimerud. I år er festen mandag 17. desember kl. 18.00. Alle familier på barnetrinnet er hjertlig velkomne. Ungdomsskolen har sin egen fest etter jul.

Som vanlig blir det elevinnslag fra klassene med drama og sang. Dessuten blir det enkel bevertning med pepperkaker og klementiner til alle og godteposer til barna. Hver familie tar med egen drikke (kaffe, te, brus).
I pausen vil FAU ha loddsalg.

Tirsdag 18. des er det julegudstjeneste for alle i Løten kirke. det er tale ved sokneprest Henning Winge.

I april planlegger ungdomstrinnet å sette opp musikalen «Annie». Rollene er fordelt og elevene er allerede i full gang med å lære replikker. For å bli litt bedre kjent med stykket var de fleste av ungdomskole-elevene i Porsgrunn søndag 4. september  og så på amatørteateret «Fantasia» sin framføring av musikalen (Se bildet).

Historien i «Annie» er hentet fra mellomkrigstidens Amerika. Det er fatigdom og trange tider, men den alltid optimistiske barnehjemsjenta Annie lar seg ikke stanse selv om det er motgang og vansker. Hun vil ikke gi opp jakten på foreldre sine, men det skjer en del ting hun ikke har beregnet …

Friskolens ungdomstrinn vil etter planen ha premiere på «Annie» i Løten kino tirsdag 22. april. Så du bør allerede sette av den dagen!

På bildet ved siden av ser vi vår egen «Annie» sammen med musikalens milliardær, Mr. Warbucks.

Ungdomstrinnet på Hedemarken friskole setter i år opp den kjente musikalen ANNIE, som de siste 30 årene har hatt stor suksess både på teaterscene og film. Musikalen gikk i nesten seks år på Broadway og vant Tony Award for beste musikal. Stykket har også blitt filmatisert to ganger.

 

Annie er en fortelling som passer for alle aldersgrupper. Handlingen er hentet fra depresjonstiden i USA på 30-tallet, og hovedpersonen er den 11 år gamle Annie som bor på barnehjem. Som liten ble hun etterlatt på trappen til barnehjemmet, og nå har hun ett mål i livet: Å finne sine foreldre. En dag kommer privatsekretæren til den styrtrike Oliver Warbucks på besøk på barnehjemmet, og en ny verden åpner seg for Annie.

 

Forestillingen vises i Løten kino tirsdag 22. og onsdag 23. april, begge dager kl. 18.30. I tillegg er Østvang barneskole invitert for å se stykket onsdag formiddag.

Inngangspenger på kveldsforestillingene er 50 kr for barn og 75 kr for voksne. Stykket varer i overkant av to timer. Friskolen samarbeider med Team Action (Hedmarktoppen folkehøgskole) når det gjelder lyd og lys på forestillingen, og musikalen settes opp med tillatelse fra Josef Weinberger LTD.

Hanna og Svein Andre spiller Annie og Warbucks i teaterstykket.

Fredag 21. september vil ungdomsskole-elevene bruke skoledagen til å arbeide for å samle inn penger til YWAMs arbeid for gatebarn i Constanta, Romania. Også i fjor samlet vi inn penger til dette prosjektet.

Det finnes tusenvis av gatebarn i Romania. Dette er barn som ikke har fast bosted hele eller deler av året. De går vanligvis ikke på skole og er oppvokst på barnehjem, i vanskeligstilte familier eller på gaten. Mange bruker rusmidler og en del begynner med prostitusjon og kriminalitet.

 

Ungdom i Oppdrag i Constanta jobber med denne gruppen barn, i samarbeid med det lokale barnevernet og rumenske myndigheter. UIO driver et dagsenter og jobber i tillegg med oppsøkende virksomhet blant barn på gaten. Kapasiteten på senteret er 15 barn og til sammen mottar omkring 35 barn regelmessig hjelp fra dette arbeidet.


I disse dager er de også i ferd med å åpne et nytt senter for jenter som står i fare for å havne i organisert prostitusjon.

Inntektene fra ungdomstrinnets arbeidsdag går uavkortet til UIO’s arbeid blant barn og unge i Romania.

Bildet viser dagsenteret utvendig. (Fra http://www.ywamconstanta.ro)

Advent uten juleverksted er ikke helt som det skal være, selv om du går på ungdomsskolen. Så i år ble det skikkelig juleverksted for de største elevene også, med pepperkakebaking og produksjon av julepynt og julegaver.

Nydelige viktorianske kuler, malte julekrus, julekort og fyrstikk-bygninger var noe av resultatet fra dagens produksjon.

Og pepperkakene gikk unna …

I kapittelet ”Mennesket og metallene” har 5. klasse jobbet med forskjellige metaller, deriblant jern.

I den sammenheng prøvde vi oss som smeder på sløydsalen. Vi varmet opp binderser med gassbrennere og hamret metallet til små skrujern. Vi lærte å herde metallet ved å avkjøle det raskt i vann, og å få det seigt ved å avkjøle det langsomt.

Alle fikk prøvd seg som smed og lagd sitt skrujern, selv om ikke alle jernene var helt perfekte.

Da er vi på Hedemarken friskole i gang med vårt 17. skoleår. I tillegg til 16 elever i første klasse, har ytterligere syv nye elever begynt i ulike klasser på skolen. Det betyr at vi ved oppstart har 158 elever ved skolen.

Det har blitt tradisjon ved friskolen å starte skoleåret med en felles samling for alle elever i gymsalen. De nye elevene ble spesielt ønsket velkommen og presentert. I år var ribbeveggen pyntet med gule ballonger med smileansikt for å markere starten på årets fellestema: VENNER!

For å ta det siste først: Friskolens nettsider har lenge ligget i brakk. Vi har nå tatt et krafttak, og sidene har fått en nytt facelift. Innholdet vil bli fortløpende oppjustert, og vi kan love dere at sidene vil være absolutt «levende» framover.

Datamaskinen er en mer naturlig del av både lærernes hverdag og elevenes hverdag. I løpet av våren installerer vi prosjektorer i ungdomsskolens klasserom. I tillegg har vi nå gjort datahverdagen enklere for både elever og lærere gjennom å skifte ut samtlige maskiner på datarommet. XP-maskiner med flatskjermer har økt datarommets popularitet betraktelig!

Den nye læreplanen Kunnskapsløftet inneholder mange mål der elevenes digitale kompetanse er viktig. Fronter vil være et av flere bidrag til å stimulere elevene til å nå disse målene. Fronter vil blant annet være et viktig kommunikasjonsmiddel for lekser, prøver og innleveringer, samt annen informasjon mellom skole og hjem.

Mellomtrinnet vil ta i bruk Fronter høsten 2007.

Årets første storforeldremøte ble avholdt tirsdag 11. september.
Fokus for kvelden var muligheter og utfordringer barn og unge får i møte med Internett. Øystein Samnøen som er kommunikasjonssjef i organisasjonen BarneVakten og også forelder ved skolen, holdt et utfordrende og fargerikt foredrag om emnet.

Her er noen glimt fra undervisningen:

  • Åtte av ti elleveåringer bruker samtaleprogrammet MSN på Internett. Dette er et lukket chatte-program som er bedre enn åpne chatte-sider som for eksempel chat.no.
  • Foreldre bør samtale med barna om kontaktlista på MSN. De som er venner på MSN må være personer barna kjenner og har møtt i virkeligheten.
  • Få barn forteller voksne om ubehagelig opplevelser de har hatt på nettet.
  • En undersøkelse viser at 67000 barn har sendt hatefulle meldinger.

Trygghet på internett krever opplæring, bevisstgjøring og regler.

Det er avgjørende at foreldrene er tilgjengelige og hjelper barna til å bruke nettet på en trygg og god måte.

Barnevakten fraråder at barn i barneskolen bruker nettsamfunnet Facebook. I Facebook står brukerne fram med fullt navn og gjerne bilde og kontaktinformasjon.

Det beste hjelpen foreldre kan gi er å bygge inn et filter i barnas hode og hjerte. Lykkes vi med det, vil de kunne bruke internett på en sunn måte hvor som helst og når som helst.

Mer informasjon finner du på hjemmesida til BarneVakten.

 

Det har den siste tiden vært mange oppslag i media om de nasjonale prøvene og at det står dårlig til i den norske skolen. Vår skole har vært med på prøvene og vi er samlet sett svært godt fornøyd med resultatene. Vi gleder oss over dette, samtidig som vi ønsker å sette de nasjonale prøvene inn i en større sammenheng. Det er mange viktige læringsområder som ikke blir berørt på en slik snever test.

Det er 5. og 8. trinn som deltar i de nasjonale prøvene. Elevene testes i norsk lesing, regning og engelsk lesing. Det samlede resultatet på vår skole ligger langt over det nasjonale gjennomsnittet, og vi ligger også over resultatet i Oslo, som er det fylket som har gjort det best på disse prøvene.

Friskolen har dessuten vært med på den siste PISA-undersøkelsen, som er en internasjonal undersøkelse av skolesystemet i mange land. Også på denne undersøkelsen fikk våre elever et svært godt resultat sammenlignet med landsgjennomsnittet.

Fylkesmannens oppvekst og utdanningsavdelingen har hatt tilsyn med Hedemarken friskole. Et sentralt tema for tilsynet var hvordan friskolen driver egenvurdering av virksomheten. Tilsynet fant sted i november 2007.

Fylkesmannen fant ingen avvik under tilsynet, men hadde to merknader. Rapporten finner du her.

Det var en lydhør og til tider lattermild forsamling som fikk med seg Harald Nyens undervisning om temaet: «Hva er det med disse gutta?» Her en noen av tankene og tipsene som Nyen delte:

– Ta generelle utsagn og statistikk med en klype salt. Hvert barn er unikt og må forstås og behandles deretter, og ikke ut fra en fastlagt mal.

– På hvert stadium i barns utvikling er det viktig å ha en felles forståelse av:
1) Hva skal barnet selv bestemme
2) Hva er grunnlag for samtale
3) Hva bestemmer foreldrene
Målet vårt er å ansvarliggjøre barnet mer og mer og til riktig tid. Gir vi de ansvar for tidlig blir de utrygge, får de ansvar for sent skaper vi trass.

– Det er sentralt å møte barnets hjerte (innflytelsesfæren), og ikke fokusere ensidig på alt som skaper bekymring (interessefæren).

– Fordi smågutter ofte har tendens til separasjonsangst, bør vi passe på at vi viser dem like mye hengivenhet og nærhet som jentene får

– Fordi tenårings-gutter kan bli «overveldet» av testosteron-«bølger», er det viktig å lede dem rolig gjennom konflikter uten å skape unødvendig konfrontasjoner

– Fordi tenårings-gutter i kraftige vekst-perioder kan bli uorganiserte, er det viktig å hjelpe dem til å få oversikt og orden på tilværelsen

– Fordi gutter ofte har behov for fysiske «energi-eksplosjoner», bør vi gi dem mulighet for «skikkelige» fysiske utfoldelser

(Stoff hentet fra «Raising Boys» av Steve Biddulph)

Som vanlig startet det hele med en prosesjon av barn med lys og sang.

Deretter var det de minste sin tur som med stor energi framførte sitt julespill med englene, Josef og Maria og de tre vise menn.

Så gikk det slag i slag med opplesning av juleprofetier, nydelig blokkfløytespill av femteklasse, …


frisk dans av stilige sjetteklassinger, …

før en sprudlende sjuendeklasse ga oss en morsom sirkus-oppvisning med klovner, sjonglører og balansekunstnere.

Midt opp i klovneri og moro fikk de fokusert på julens budskap: Gaven vi har fått og gaven vi kan være.

Da er vi i gang med 2008 etter en fin advents og juletid. Den siste felles samlingen for elevene før jul var julegudstjeneste i Løten kirke 18. desember. Som vanlig deltok elevene med mye fin sang og opplesning.

Sogneprest Henning Winge hadde en fin tale og organist Nelson Lee gledet oss som vanlig med feiende flott orgelspill. På bildet ser vi innmarsjen der sognepresten går i spissen med en lysende 3. klasse etter seg. Deretter gikk 3. klassen fram og åpnet gudstjenesten med å synge «En stjerne skinner i natt».

Første skoleuke etter nyttår fikk skolen besøk av et spenstig og sprudlende misjonsteam fra Fiji. Ekstra spennende var det at en av de høyeste personene i verden var en del av gruppa. Kaliova Selei er 2,35 meter og bruker størrelse 61 i sko. Det er det bare å bøye seg i støvet for!

 

 

Fiji-teamet tok seg god tid på skolen og var her to dager. Alle klassene fikk besøk og fikk se og delta i danser og sanger fra Fiji, og gruppa fortalte og svarte på spørsmål. Engasjementet var stort, og det var en flott opplevelse å bli litt kjent med kristne fra andre siden av kloden.

 

Lederen for YWAMs arbeid i Stillehavsområdet, Hinrich Kraenzlin, var med på turen, og han kan fortelle dette om bakgrunnen for at et misjonsteam fra Fiji nå er på vinterbesøk i Norge:

For to år siden startet en misjons-fokusert DTS (disippel-trenings-skole) i Laiutoka på Fiji. De 18 studentene som fullførte skolen bestemte seg for at de også ville ta YWAMs ”School of Missions and Evangelism” (SOME) og deretter dra på en misjonsreise. Etter fullført SOME reiste så 9 av studentene til India og Bangladesh mens 6 av dem bestemte seg for å reise til Europa. 18. november 2007 kom gruppen til Tyskland og startet arbeidet sammen med YWAM i Hamburg. Her har de jobbet blant hjemløse og prostituerte, og besøkt muslimske og kristne ungdomsgrupper. I romjula kom de så til Norge for et 3 ukers besøk.

 

 

 

Gruppa fra Fiji har hatt et travelt program mens de har vært i Norge. De har fått opptre og forkynne for barn og ungdom på leir og på skoler. Etter at de er ferdig med denne turen, vil de fleste av dem fordele seg på ulike steder i Europa og delta i ulike former for evangeliseringsarbeid.

De avsluttet besøket på friskolen med å besøke ungdomstrinnet, og her ser vi dem i felleskap med skolens 10. klasse. En flott gjeng!

Det har blitt en fin tradisjon for ungdomstrinnet å feire avslutningen av første semester med en skikkelig fest. I år igjen troppet elever og lærere opp til nyttårsfest pyntet i flotte kjoler og dresser.

Festkomiteen med lærer Solveig i spissen hadde jobbet godt på forhånd, og det var en festpyntet gymsal som møtte elevene denne lørdag kvelden.

Etter oppvarming med polonese, gikk det slag i slag med god mat, glad dans og mye moro. Bildene nedenfor gir deg et lite inntrykk av den gode stemningen.

Øystein Samnøen fra Barnevakten var 28. januar på nytt på besøk på storforeldremøte på friskolen. Kveldens tema var barns og unges selvbilde. Det ble en tankevekkende og tildels skremmende gjennomgang av hva barna våre møter i dagens kroppsfokuserte media-verden.

Øysteins mål var ikke primært å fokusere på hvor ille det er i media, men han ønsket først og fremst å skape refleksjon rundt hvordan foreldrene kan være med å gi barna et sunt selvbilde. Han hadde også en klar tillits-erklæring til til foreldregruppen: Som far eller mor kan jeg bety svært mye for mitt barns tanker om seg selv.

Etter foredraget fikk foreldrene tid til samtale og refleksjon rundt de spørsmålene som ble reist: Hva gjør et menneske verdifullt? Hvilke forbilder har barnet ditt? Og ikke minst: Hvordan kan foreldre bidra til å gi barnet et sunt selvbilde?

Øystein Samnøen, som er kommunikasjonssjef i BarneVakten, reiser rundt på skoler og i foreldregrupper og holder foredrag om barn og media. I tillegg til barne- og ungdomsskoler blir han også invitert til høgskole- og universitetssammenhenger. Morgenen etter besøket på friskolen skulle han sammen med barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen delta i God Morgen Norge på TV2.

(Se www.barnevakten.no for mer informasjon om Barnevaktens arbeid.)

Vinter-Norge viste seg fra sin vakreste side på den årlig skidagen i Vangsåsen, torsdag 7. februar. Dagen før hadde vært grå og snøfull, men skidagen opprant med blå himmel, sol og vindstille. Fantastisk!

Som vanlig hadde elevene kunne melde seg til ulike turalternativer, og som vanlig var det mange foreldre som benyttet sjansen til å henge seg på. Og det var nok ikke noen som angret på at de gjorde det. For dette ble en dag med bortimot perfekte forhold. Tørr nysnø som gjorde blå voks til et enkelt valg, vindstille og vintersol på sitt beste. Så dette var et godt utgangspunkt for en skitur, også for de som ikke er i åsen mer enn en gang i året …

De mest sporty elevene tok runden på 17 km opp til Mållia, mens de yngste lekte og gikk kortere skiturer nede på stadion. Ellers var det løypealternativer både på 7, 9 og 12 km. Og selvfølgelig den etterlengtede pausen med bål og grilling og kanskje litt sjokolade.

På 12 km-turen fikk de også laget seg et hopp, riktignok i løypetraseen, men det får man tåle når ivrige barn ønsker å bruke energi og øve seg på en av de norskeste nasjonalsportene.

Selv om bilder i liten grad kan gjenskape stemningen og innholdet i en slik tur, så kan du nok allikevel gjenkjenne gleden og trivselen over fellesskap, frisk luft og utfoldelse. Det er ikke så mye som kan konkurrere med en solskinns-vinterdag i åsen.   En flott opplevelse!

HL-senteret tilbyr gratis skolebesøk i senterets utstilling for grupper som arbeider med temaer knyttet til senteret og utstillingen. Heldagsbesøket varer i fem timer, og det legges opp til at elevene arbeider selv og presenterer for hverandre.

Etter et innledende foredrag, jobbet derfor elevene i grupper med ulike oppgaver. Her er eksempel på oppgavene de jobbet med:

– Dere jobber i Aftenposten og skal lage en avisside om HL-senteret.

– Dere jobber i nyhetsredaksjonen i en radiokanal og skal lage en tre minutters reportasje fra HL-senteret.

– Lag et ukeprogram til en sommerleir for Hitlerjugend (Sommerleiren skal arrangeres 1936).

(Tekst og bilde hentet fra www.hlsenteret.no. Fotograf: Maria Rosvoll)

Gymsalen var vakkert pyntet, og 3. og 4. klasse framførte et fint påskespill med sang og drama knyttet til påskens budskap.

Og sangen fra små og store runget i gymsalen når vi avsluttet samlingen med «Deg være ære!»

 

 

De siste skoleårene har vi hatt et fellestema for hele skolen. I fjor var temaet VI ER SKAPT FORSKJELLIGE. 2007-08 har vi valgt temaet VENNER. Gjennom aktiviteter og opplegg ønsker vi å fokusere på hvordan du kan være en god venn og på verdien av vennskap.

På andre skoledag samlet vi hele skolen ute på plassen og hadde en time med hilse-på-alle-aktivitet. Det gikk med godt humør og mange smilende ansikt.

Det ble en flott opplevelse for de som tok turen til Løten kino 22. eller 23. april. Ungdomsskoleelevene hadde øvd på musikalen ANNIE hele vinteren, og nå var det «eksamen». Og det ble tre forestillinger fulle av innsats, liv og glede. For oss som var med ble dette festdager som vi ikke kommer til å glemme.

Også journalisten fra Hamar Arbeiderblad var imponert og syntes både presentasjonene, kostymene og kulissene var profesjonelle.

Så nå gleder elever og lærere seg over det gode resultatet og ikke minst over det gode samarbeidet og samholdet dette musikalprosjektet har gitt.

Og siden bilder sier mer enn mange ord, så følger nå en liten bildekavalkade fra musikalen.

Programmet i gymsalen var det tradisjonen tro 6. klasse som hadde ansvar for. Og lærer Siri hadde gjort en flott jobb. En sprudlende klasse ga oss levende glimt fra historien om grunnloven vår, flagget vårt og nasjonalsangene våre.

Klassen avsluttet med en feiende dans til stor begeistring for en fullsatt gymsal.

Som vanlig var det foreldrene i 6. klasse som hadde ansvar for det praktiske ved arrangementet. Og de gjorde jobben på en fabelaktig måte. Matservering, lek og spill gikk unna til glede for små og store. Og aldri før har det vel vært så mange og så fine gevinster på utlodningen.

Nedenfor er en knippe bilder fra arrangementet.

… og til slutt to personer som var særdeles fornøyde med årets 17. mai-fest: Rektor og selvfølgelig vinneren av årets hovedgevinst … 😀

Tirsdag 10. juni var det sykkeltur for mellomtrinnet. En flott dag med sol og vind. Turen gikk på rolige bygdeveier til Kolboden og Rokosjøen.

Vel framme ved Rokosjøen ble det tid til fisking og bading, lek og fellesskap. Og noen forkomne fuglunger fikk også litt velment omsorg.

 

 

 

Nedenfor er noen bilder fra turen.

Etter en velfortjent ferie er det nå bare noen dager igjen til skolen starter igjen. Mandag 18. august samles igjen alle elevene i gymsalen i 1. time for oppstarts-samling.

Dette skoleåret kan vi ønske velkommen flere elever enn noen gang før. Per i dag ser det ut til å bli omlag 165 elever ved skolen fra oppstart.

 

Mai og juni er tiden for turer og avslutninger. Våren er kort, så det gjelder å komme seg litt ut i varmen før høsten setter inn …

Til høyre ser vi noen 2. klassinger som tar seg en velfortjent hvil i varmen!
På denne siden har vi samlet noen bilder fra ulike arrangement og turer på slutten av skoleåret 07-08.

7. klasse (ovenfor) og 6. klasse (nedenfor) deltar på Tine-stafetten
På bildet over ser vi 2. klasse på tur til skogmuseet.
På bildene over og under ser vi 2. klasse på tur til dammen.
På bildene over og under ser vi fra småtrinnets flotte sommer-forestilling
Og her er 4. klasse på kanotur!
En strålende 1. klasse som heldige vinner av vester i Elias-konkurransen
Og så sier vi takk for laget og lykke til videre til kull-92. En FLOTT gjeng!!
… og så har elevene tatt ferie, og lærerne har en liten sommerfest.
Men ikke før du vet ordet av det er høsten her igjen … 😀

Vennskap var skolens felles tema for skoleåret 07-08. Vi startet året med at alle håndhilste på alle, og siste uka samlet vi oss i en stor ring på skoleplassen. Men selv om det er slutt på «vennskapsåret», håper vi vennskapet blomstrer videre i det nye skoleåret.

Nedenfor er noen bilder av store og små i fra lek og aktiviteter på vennskapsfesten.