Home / 2015-16 / Ungdomsskolen på Oslotur

 

Tirsdag 19. april reiste elevene på ungdomsskolen på årets Oslo-tur. Første stopp var den gresk-ortodokse kirken, der vi ble tatt imot av en vennlig og imøtekommende prest. Fader Alexandros fortalte om ikoner og kirkebygg, og sang et vakkert utdrag av liturgien.

Senere på dagen besøkte 8. klasse hjemmefront-museet, mens 9. og 10. klasse tok turen til Stortinget. Stortingsbygningen feirer i år 150 års-jubileum. Gode og engasjerte guider ga oss en flott omvisning, og et fint innblikk i Stortingets historie og funksjon. Nordisk Råd hadde møte om flyktninger og grensekontroll denne dagen, og vi fikk følge litt av debatten fra galleriet.

Like før 10. klasse skulle forlate Stortinget, oppdaget Trygve Slagsvold Vedum besøket fra Hedemarken, og lot journalist og intervju vente. Sp-lederen ga klassen et sprudlende bidrag om hvordan det er å jobbe i politikken, og en klar oppfordring til elevene om å engasjere seg politisk.

Så var det tid for litt fritid i Oslo sentrum i vakkert vårvær. 10. klasse avsluttet Oslo-turen med pizza på Egon på Karl Johans gate, benket foran et stort bilde av Stortinget.