Home / Tidligere år / 2012-13 / Ungdomsskolen på Galdhøpiggen!

 

(August 2012) Alle elevene som var med, gikk helt til toppen! En fantastisk tur!

Vi kom opp til Raubergstulen (1070 moh) torsdag ettermiddag i øsende, pøsende regnvær. Når vi gikk ut av bussen sluttet det å regne, og sola tittet frem! Vi satte opp telt som vi overnattet i fra torsdag til fredag. På kvelden var det grilling og elevene koste seg i det strålende været.

Fredag morgen pakket vi teltleiren og tok bussen opp til Juvasshytta (1844 moh). Herfra ble vi guidet videre oppover i fjellheimen. Vi gikk over steiner og snødekte områder, før vi etter vel en time, kom frem til Styggbreen. Her koblet vi oss sammen i tau, før vi vandret videre en time over breen. Noen sprekker så vi underveis, til glede og skrekkblandet fryd, for noen elever.

Foran oss reiste Galdhøpiggen seg, med sine 2469 meter. Den var rammet inn av en knallblå himmel. Et vakkert skue som nesten tok pusten fra oss!
Etter breen gikk alle muntert videre de neste 200 høydemetrene, og alle kom opp på toppen i løpet av 4,5 time. Der oppe var det knapt nok et vinddrag, og sola varmet oss.

Veien ned igjen gikk desto kjappere. Alle var nede i løpet av 3 timer. Slitne satte vi oss på bussen som fraktet oss hjem til Hedmarken.

Glade og slitne gikk vi hver til vårt med en visshet om at vi hadde vært på Nord-Europas høyeste fjell denne dagen!