Home / 2023-24 / Sponsorløpet samlet inn kr 116.000,-

 

Torsdag 5. oktober gikk det årlige sponsorløpet for ungdomstrinnselevene ved Hedemarken friskole av stabelen. Ordføreren i Løten, Marte Larsen Tønseth, var på plass for å kaste glans over arrangementet og hun fikk æren av å starte løpet.

Elevenes innsats var fantastisk, og det var stor variasjon i aktivitetene. De fleste løp runder i skolegården og hadde skaffet seg sponsorer som sponset per runde. Noen hadde kledd seg ut og andre drev med helt andre aktiviteter som spising av nudler, skriving av navnet sitt, banke ned spiker i planke osv osv. Det var ingenting å si på kreativiteten og innsatsen! Stemningen i skolegården var høy. Barnetrinnet var heiagjeng, og stod for kakesalg. Mellomtrinnet ledet an i BlimE!-dansen og det var både foreldre og tidligere elever som kom for å heie.

Formålet med sponsorløpet er å samle inn mest mulig penger til et barmhjertighetsprosjekt som er forskjellig fra år til år. I år var formålet skoleutstyr til barn i Djibouti, et av verdens fattigste land. Vi ønsker å gi barna som bor i avsidesliggende små landsbyer mulighet for skolegang. De får en pakke som består av blyanter, viskelær, ryggsekk og notatbøker. De vil også få mat, T-skjorte, madrasser og myggnett for beskyttelse mot malaria.

Torsdag 16.november var hele ungdomsskolen samlet for å få vite hvor mye penger de fikk inn på sponsorløpet. De samlet inn kr 116.000,- på 10 minutter!

Denne gangen fikk vi besøk av både ordfører i Løten og varaordfører i Stange, Truls Gihlemoen. De fikk i oppgave å dele ut premier til elever som hadde samlet inn mest penger. Begge satte pris på å bli invitert.

Ordfører Marte Larsen Tønseth pekte på viktigheten av å engasjere seg i hjelpearbeid og hun roste elevenes kreativitet og engasjement.

Truls Gihlemoen fortalte elevene at det var nettopp en OD-dag på ungdomsskolen som hadde inspirert ham til å engasjere seg i politisk arbeid.

Rektor Hilde Sætrang sa at hun var stolt av elevenes innsats for andre og at de på en praktisk måte har vist hva årets tema «Guds hjerte for nasjonene» betyr. De innsamlede midlene kommer til å gjøre en stor forskjell for mange barn.