Home / 2018-19 / Sponsorløpet 25. september

 

Sponsorløp til inntekt for rent vann til Papua Ny- Guinea

Tirsdag 25. sept går Friskolens årlige sponsorløp av stabelen. I år går inntektene til sykehusskipet «M/V Liberty» og deres arbeid for å hjelpe befolkningen på Papua Ny-Guinea NG med rent vann. Pengene fra sponsorløp, kakesalg m.m går til innkjøp av vannfilter og reparasjon av vanntanker i landsbyer i samarbeid med lokale myndigheter på PNG. Et vannfilter til en familie koster ca 250 kr. For ca 1000 kr kan vi hjelpe en landsby på ca 500 mennesker med reparasjon av vanntanker.rv1

 

Har du drukket rent vann i dag? PNG er det landet i verden der det er vanskeligst å få tak i rent vann. 70% av befolkningen på landsbygda har ikke tilgang til rent drikkevann. Urent drikkevann er direkte eller indirekte årsak til mange dødsfall, særlig blant barn. I landsbyer har mange tilgang kun på elvevann. I byen koster det en halv dagslønrv2n for å kjøpe 50 liter vann.

 

I forbindelse med sponsorløpet har vi kakesalg. Kanelsnurrer og kaker 15 kr pr stykk. Saft 5 kr. I fjor samlet vi inn ca 103.000 kr, og vi håper at vi klarer minst like mye i år!

                                  

https://www.ywamships.no/liberty/

 

bt1