Home / 2021-22 / Sponsorløp til inntekt for utdanning for jenter i Afghanistan

 

Torsdag 7.oktober kl 12.00 arrangerer ungdomsskolen det årlige sponsorløpet med kick off kl. 11.30. Du er hjertelig velkommen til å være med og heie fram de flotte ungdommene våre. I år går pengene til utdanning for jenter i Afghanistan, et prosjekt Ungdom i Oppdrag er med og støtter. Visste du at:

• Bare 1 av 3 jenter går på skole?
• Jenter kan ikke ha mannlig lærer etter at de er ni år gamle?
• Kun 19% av jentene kan lese, og flesteparten av dem bor i byer?

I mange avsidesliggende landsbyer er det ikke skoletilbud for jenter. Ungdom i Oppdrag er en del av et bistandsprosjekt i Afghanistan der kvinner får to års lærerutdanning for deretter å dra tilbake til sin landsby og starte en skole for jenter. De neste to årene får lærerne oppfølging og veiledning. Til nå har ca 60 kvinnelige lærere fått utdanning. Det har ført til at halvparten av jentene i disse landsbyene får nå skolegang. Til sammen har ca 3000 jenter fått et skoletilbud. Tradisjonell undervisning har vektlagt memorering, men de kvinnelige lærerne får ros for sin inkluderende og deltakende lærerstil.

De fleste elevene løper, men elever har også samlet inn penger ved å strikke, spise pannekaker, hekle, løse Rubiks kube blant annet. Elevene synes dette er gøy og dette skaper en «vi-følelse» Forrige sponsorløp samlet vi inn ca 134.000 kr.

Vi bruker en digital løsning hfs.misjonsløp.no. Her registrerer man seg som deltaker (for U-trinnselever). Her kan du også registrere deg som sponsor for en eller flere deltakere. Du vil da få en SMS og e-post i etterkant av sponsorløpet med totalsum og betalingsinformasjon. Hvis du ønsker å gi en gave til prosjektet uten å sponse en deltaker, kan du bruke Friskolens prosjektkonto 2801.52.93081 eller VIPPS # 575088.

Elever på barnetrinnet kan også involveres hvis man ønsker. Noen familier har hatt innsamling hjemme der barna fikk sponsorer (besteforeldre, onkler, tanter og venner) som gav noen få kroner for hver runde barna løp rundt huset i 10 minutter. Det går også an å tegne bilder og selge de til slektninger og venner for 20,- stykke eller noe liknende, eller noe annet dere kommer på selv der hjemme.