Home / Tidligere år / 2010-11 / Sound of Music

 

Hvert tredje år setter ungdomstrinnet ved Hedemarken friskole opp en stor musikal. For 6 år siden var det Spelemann på taket, for 3 år siden var det Annie, og i år var turen kommet til The Sound of Music. Musikalen handler om den foreldreløse Maria Rainer, som prøver å gå i kloster, men som ender opp som mor til kaptein Georg von Trapp sine syv barn. En gripende historie fra virkeligheten, om en sangglad familie som til slutt må rømme opp i fjellene for å slippe unna nazistene.

Ungdomsskole-elevene gjorde en strålende innsats, både på scenen og bak scenen. Det ble to fullsatte forestillinger der tilskuerne fikk oppleve drama, sang, musikk og dans framført med stor innlevelse. Elevene viste kreativitet og kunstnerisk ferdighet på et høyt nivå. Her var det både festlige og rørende sanginnslag, vakre danser, feiende marsjer og solid skuespill som spente fra det festlige og morsomme til det dramatiske og gripende.

Sanger og danser ble akkompagnert av et lite orkester sammensatt av elever, foreldre og lærere. Kulisser og kostymer var laget i et samarbeid mellom lærere og foreldre. Også her var det lagt ned mye tid og energi. Nydelige kostymer, flotte kulisser, god musikk og dyktig arbeid med lyd og lys var med å gi en fin «atmosfære» for de ulike scenene.