Home / 2015-16 / Nysgjerrigperer i andre klasse

 

Andre klasse har jobbet med et Nysgjerrigperprosjekt de siste ukene. De har forsket på

 «Leker gutter mest med gutter og jenter mest med jenter?»

Vi har funnet ut at på skolen våre leker gutter mest med gutter og jenter mest med jenter, men det er veldig mange som syns det er gøy å leke med motsatt kjønn av og til.

Vi hadde også tenkt å finne ut om jenter og gutter leker og tenker forskjellig, men det fikk vi ikke tid til. Det kan vi tenke oss å forske på til neste år.

Klassen har lært veldig mye. F. eks. å lese en tabell, at når en skal jobbe med forskning, så må en kanskje ombestemme seg for hvordan en skal gjøre det fordi en ikke hadde tenkt på alt, at, når vi spionerte heter det å observere, hva et spørreskjema er, at en ikke kan ta bilder av de som ikke ønsker det, at vi ikke kan bruke bilder av noen uten å spørre om lov, hva motsatt kjønn betyr og vi har brukt Excel regneark og sett at tallene blir lagt sammen av seg selv .

Rektor har fått et eksemplar av rapporten vår til personalet, og vi har gitt den til alle klassene på skolen. Alle elevene i klassen har fått med en rapport hver hjem.

Nå gleder vi oss til å høre hva dommerne i Forskningsrådet syns om prosjektet vårt. De forteller alle som er med hva de syns om prosjektene deres.