Home / 2021-22 / Konkurransen «Min familie i historien»

 

Sara Alicia Goldie på 9. trinn vant 1. premie i den prestisjetunge skrive konkurransen «Min familie i historien» for ungdomstrinnet.
Det var 809 bidrag fra hele landet, så dette er en bragd!
Vi fikk fint besøk fra Oslo av Karsten Korbøl som arbeider i HIFO (Historisk forening) som overrakte premien: kr 5000,- og bokpremie til den glade vinneren.

Juryen skriver:
Prisvinnere i klassen for ungdomsskolen 1. pris:
Sara Alicia Goldie, «Alder mot alle odds»

Sara Alicia Goldie undrer seg over hvorfor hennes oldemor ble så gammel. Den  forventede levealderen for kvinner i Skottland i første halvdel av 1900-tallet skulle nemlig tilsi noe annet. Var det tilfeldigheter, genetiske eller andre forhold som har gjort at bestemor ble så gammel? Goldie søker altså etter mange ulike forklaringer. Hun tegner et bilde av oldemoren som var glad i idrett og dans, som levde sunt og ikke minst var optimistisk og hadde evne til å nyte livet. Alle disse egenskapene blir sett opp mot levealderen for kvinner og utgjør mulige forklaringer på at oldemorens liv ble lenger enn forventet. Besvarelsens problemstilling er spisset, samtidig som den er åpen og legger opp til diskusjon. Besvarelsen er undersøkende og reflekterende og mikro- og makroperspektiver knyttes sammen på relevant måte. Prisvinneren har også funnet et variert utvalg kilder som brukes på en kritisk måte. Dette er en grundig og godt gjennomført undersøkelse.

Karsten Korbøl og Sara Goldie under prisutdelingen
Fotograf: Ellen Goldie.
Bildet er lagt ut med tillatelse.