Home / 2016-17 / Friskolen 25 år

 

Denne høsten er det 25 år siden Hedemarken friskole ble startet med 10 elever i låven på Grimerud gård i Ottestad.

I dag har vi 157 elever og 34 ansatte som holder til i den gamle Løkjaskolen på Ådalsbruk i Løten kommune.

Lørdag 10.september inviterte vi alle nåværende og tidligere elever og ansatte, foreldre, styremedlemmer og alle våre gode friskolevenner til en åpen dag hvor vi ønsket å rette fokus på Herrens trofasthet gjennom alle disse årene. Vi er takknemlige for hva Friskolen har fått bety for mange mennesker og vi ønsket å fokusere på frukten av arbeidet.

Det ble en flott markering i tre deler. Motto for jubileet var Liv, vekst og glede! Vi startet på skolen med grilling, elevinnslag og tale for dagen ved rektor Hilde Sætrang. Elever og skolens personale hadde urfremføring av skolens splitter nye skolesang, skrevet at Jan Honningdal. Vi plantet et epletre som en symbolsk handling på at oppdraget vårt handler om å plante, så og vanne. Det er Gud som gir vekst. Vi avsluttet samlingen på skolen med en skikkelig kakefest. Mange hadde funnet veien til Friskolen  denne formiddagen og var med på å gjøre samlingen til en skikkelig fest. Tusen hjertelig takk for alle bidrag!

Noen hadde bestilt seg middag på Grimerud gård før jubileumsfeiringen fortsatte med tre timers fullpakket program i låven. Det ble en festkveld uten sidestykke i Friskolens historie! Vi fikk innslag fra nåværende og tidligere elever, festtale, hilsninger, sofaintervju og videointervju. Vi fikk hedret de som pionerte skolen vår og vi fikk takket Ella Roll som har arbeidet her i 25 år. Vi fikk se bildekavalkade  og glede oss over musikalinnslag med høy kvalitet. Tusen takk til alle som var med å bidra for å lage istand denne festkvelden. Vi kjenner også på stor takknemlighet til Herren som har vært så trofast mot oss i alle disse årene.skulptur

Det ble samlet inn en jubileumsgave som er øremerket en nydelig skulptur som skal settes opp i skolegården som en synlig markering av 25 års jubileet. Vi håper på å få den på plass i løpet av jubileumsåret. Det er fortsatt mulig å være med å gi til dette formålet.  Gaven merkes «Jubileumsgave» og settes inn på konto 1822 104 3630. Tusen takk for gaven!

Hilsen Hilde Sætrang, rektor

[envira-gallery id=»2015″]